Top menu

Dag 16 – Vejrfast

Jeg ligger i soveposen og sover trygt og varmt… Teltdugen begynder at blafre mere og mere intenst. Det første tegn på optræk… Øv tænker jeg, bare der driver forbi, vi skal jo ud og gå i morgen! Det er jo nu vi skal til at æde kilometer! I næste nu får teltet et vindtryk fra siden, så jeg får teltstængerne i hovedet! Wow! Ud af posen med mig, og så er det med at få de tunge ting ned fra tørrenettet. Det næste stykke tid går med at agere støtteelement. Hvad med drengene, har de styr på det ovre i deres telt. Må ud og se til teltene, hvor kommer vindretningen fra? Passer den med de snemure vi fik bygget i går? Holder alle barduner som de skal? Øv, på dunjakke, skibriller og overtræksstøvler… Ude er der mere gang i den end jeg troede, vores telt ligger endnu i læ af snemuren vi byggede igår. Drengene sover tilsyneladende, polarrejser får folk til at sove tungt! Alt er som det skal være, vi har heldigvis forberedt os godt og pulkene står surret i læsiden af teltet. Jeg kryber ind i teltet igen, falder ikke rigtig i søvn. Ud på morgenen drejer vinden, det er et typisk tegn på, at lavtrykket passerer forbi. Men det betyder også, at vi må ud at flytte vindmuren. Jeg prøver at råbe over til drengene, der ligger 5 meter fra os, men de hører os ikke i larmen. Skal alligevel tisse, og min tisseflaske er fuld, så jeg hopper i tøjet igen. Til min overraskelse sidder de allerede omklædt, klar til at trodse vinden og pakke lejren ned. Nu ligger deres telt i læ af vores, fordi vinden et drejet, så de mærker ikke vinden så voldsomt. De ser meget skuffet ud, da de får at vide, at vi bliver liggende i dag. Men Holger, som giver os updates i forhold til vejrsystemerne, har skrevet at vi kan forvente vinden tager til i løbet af dagen op til 20 m/s, så der er ikke noget at gøre. Men hvor er det fedt at være på tur med folk, der er klar selv i dårligt vejr. Alle mand ryger i tøjet, for vi skal stadigvæk flytte snemurene. Da alle er ude, kan de nu nok se, at der ikke er chance for at komme frem. Vi vil få vinden lige i ansigtet, sigten er lig nul og sneen ligger dyb. Det bliver da også en mindre kamp at få bygget mure i vinden, men der smil på og der bliver tager billeder. Resten af dagen er gået med at opdaterer dagbøger, læse og sove. Nu skal jeg til at have gang i gryderne, for i dag er det os, der giver mad… Når der ikke kan være anderledes, er det nu meget hyggeligt at ligge vejrfast, men i morgen VIL vi af sted!

Robert

2 Responses to Dag 16 – Vejrfast

 1. Karsten Kielland 16. april 2015 at 18:14 #

  Hej Alexander og alle jer andre på medhør.
  Mor og jeg nyder at følge med. Tak for gode beretninger. Og ikke mindst din opringning. Vi tænker på dig. Skal hilse fra Joel, der ringede til mig i dag. Han har købt lejlighed. Og fik en opdate om vores Jolle, der nu er på Skovshoved Bådvæft til klargøring. Joel er som vi meget begejstret for den. Den er klar når du kommer hjem.
  Håber du og din kammerater fortsat får en fantastisk tur. Mor og jeg er meget imponerede og stolt af dig. Det bliver en tur du altid vil have med dig i din rygsæk.
  Kærlig hilsen
  Karen & Karsten

 2. Dennis K. 16. april 2015 at 20:55 #

  Godt gået af jer alle, og sikken spænding man sidder med når der skal læses om nyt fra isen.

  Håber alt er vel og at i fejrer Dronningens fødselsdag på behørig vis.

  God tur, god vind (rygvind vel at mærke) og med ønsket om gode ben til den fortsatte tur.

  Når i kommer hjem giver jeg en is. 😉

  Kh Dennis

Læs også med på komud.dk