Top menu

Dag 22 – Vindskagler og medvind

Bum! 31 km kunne det give til i dag, men de var ikke let købte. Da vi stod op i morges havde terrænet ændret sig fuldstændigt. Hvor vi igår slog lejr på pandekage flad sne, stod der nu Vindskagler så langt øjet rakte. 

Vinden vendte igår 180 grader, så i stedet for at blæse fra sydøst, blæser det det nu fra nordvest. Det er vi super glade for, for det betyder rygvind. Men da vi lige har fået en masse nysne, betyder det også, at der ligger en del løs sne, som vinden kan flytte rundt på, lidt ligesom sand i en ørken. Sneen bliver pakket hård af vinden, og nogle gange bygger sneen sig op i hårde skagler, der får overfladen til at ligne et bølgehav. I dette tilfælde var bølgerne 1 1/2 meter høje. 

Det var faktisk rart til afveksling at skulle gøre vejvalg, og ikke bare gå en lige linje. Op og ned, højre og venstre! Men det gør også, at vi må gå lidt længere, og arbejde lidt hårdere, for at nå over de 30 km som var dagens minimumsmål. 11 timer inkl. pause var vi igang, og så var der også udsolgt. 

Her kl. 22 er maden næsten færdig, og vi kan ikke vente med at slubre Jens Peters gryderet i os. David har desuden meldt, at han i dag vil give sin surprice nummer 1, det er næsten som juleaften jo :o) 

Grunden til den lange dag er, at vi muligvis får et lavtryk ind sidst på ugen, som kan give mere sne og Gud forbyde det, vejrfast! Men det tænker vi på til den tid, indtil da glæder vi os over, at holder stadig fungerer super godt. Vi hjælper hinanden, og hver gang en har taget en tørn oppe foran når vi går, smækker vi skistave og siger godt arbejde. Nu er der mad, så jeg er den der er smuttet!

Robert

Comments are closed.

Læs også med på komud.dk