Top menu

Dag 28 – Wow for en dag!

Det er ikke til at beskrive, hvor god, herlig og oplevelsesrig en dag vi har haft. Det blæste en del da vi stod op i morges, men da vi skulle ændre kurs, fik vi sørme en lille medvind skråt fra højre. 

Det har blæst 12m/s hele natten, så gårsdagens halvfesne føre, var over nat forvandlet til knaldeføre! Hårdt pakket herlig sne! De første 10 km blev således “løbet” på 2 timer, og efter 6 1/2 time var vi ved næste position, hvor vi skulle dreje stil syd. 

Undervejs kom de første fjelde til syne, og kort efter også fjordene til syne med isbjerge i der fjerne! Hold da op! Pludselig føler man sig nær noget “levende” og trygt igen, vi har sgu ramt østkysten! Men hov,  sørme om der ikke dukker to telte op i horisonten… 

Det hele går stærkt, vi har egentlig lyst til at være alene her den sidste dag. Men så høres hundehyl, og jeg kan ikke styre min nysgerrighed! Efter 10 min er vi ved lejren, og en fanger kommer ud og trykker os i hånden. Kort efter dukker to norske jenter ud af det andet telt, de er på vej til vestkysten, hvor de skal hente nogle turister, som skal køre med retur over isen. 10 dage regner de med, lidt hurtigere end vores 29 :o) Men de er vældig flinke og vi får os en hyggelig snak. 

Jeg er lige ved st spørge, om ikke jeg lige skulle hoppe med på slæden, men nej, min mor vil nok gerne at jeg ser at komme ned. 

Den næste time slæbte vi side om side, det går stejlt nedover herfra, og vi kan glide af sted med 6 km i timen, vidunderligt! Flere fjelde kommer til syne, og vi tager en masse billerder. 

Kl. 20 gør vi Holt efter knap 40 km, i morgen venter bare 28 km, hvoraf vi skal 950 højdemeter ned. Vinden har tager til, og er i gang med at bearbejde sneen, så vi kam skøjte os med i morgen. 

Drengene har lige kaldt, at der er mad… Livet er herligt!

Robert

3 Responses to Dag 28 – Wow for en dag!

 1. Jette enevoldsen 28. april 2015 at 05:37 #

  Frederik og jeg tæller dagene til du er tilbage Jens peter.
  Vi glæder os til at kramme dig.
  Hvor har det været dejligt at kunne følge jer i logbogen.
  Hatten af for jer alle fire. I er de sejeste.
  KH Jette (Jens Peters kæreste)

 2. Karsten 28. april 2015 at 18:53 #

  Hej Alexander og Jer andre
  Godt at høre at I langt om længe har vinden i ryggen og skiene vendt nedad, og at civilisationen snart nærmer sig. Mor og jeg tænker på Jer og ser frem til høre og se billeder fra turen.
  Giv lyd når du mulighed for det.

  Kærlig hilsen
  Din stolte far.

 3. Grethe Borup Mortensen 28. april 2015 at 21:53 #

  Jep… Robert sætter stor pris på at du ikke hoppede på de Norske Jenters slæde. Så ned med jer…… :0)

Læs også med på komud.dk