Top menu

Dag 38 – På vej hjem i flyveren

Sikke et eventyr, en tur over isen er eventyrlig på mange måder, men eventyrer behøver ikke stoppe, der hvor indlandsisen rammer fjeldene på kysten. Jeg har haft nogle fantastiske dage i Isortoq og senere Tasiilaq.

Bygderne ligger 20 min fra hinanden i helikopter, og selve flyveturen er et eventyr i sig selv. Man kan skue ind over isen, og virkelig få et indtryk af sin bedrift. Store isbjerge ligger som giganter i det grønblå ishav og fjordene synes endeløse. Man kan se spor fra bjørne i sneen på fjordisen, og hvis man er heldig, en levende Bjørn.

Tasiilaq dukker op i en beskyttet bugt, husene står på piller af træ og stråler i alle farver rundt på fjeldene. Der er liv og glade dage i byen, og her er rig mulighed for hundeslædeture, sælfangst eller en tur på ski. Jeg blev her 6 dage og var ude med hunde 2 gange, og jeg gik også en enkelt tur til fjelds på ski. Folk er super flinke og imødekommende og her er så smukt og her er så mange muligheder, at jeg har beslutter at vende tilbage allerede til sommer, for at padle kajak :o)

Det har som sagt været et sandt eventyr at krydse indlandsisen med DitEventyr.

568,1 km er tilbagelagt i fugleflugtslinje på 28 1/2 dag. Vi har oplever både med og modvind, ja endda snestorme. Vi har haft ned til minus 33 grader og vi har haft høj sol. Vi har hjulpet hinanden og vi har fungeret som et team. Vi har været trætte sammen, glade sammen, men aldrig har vi været sure og alle har været konstruktive hele vejen igennem.

Turen og isen er hård, og ingen tur kan sammenlignes med en anden. Nogle ture får meget sne, andre meget vind. Nogle får ekstrem kulde, andre vader i vand til slut. Om man bruger 8 dage (den nuværende rekord, som bliver forsøgt slået i år), eller 35 dage er ligemeget. For det er i rejsen, den ydre som den indre, at du finder dit eventyr. 

Vi takker af for denne gang. Tak for eventyret

Robert

,

Comments are closed.

Læs også med på komud.dk