Top menu

Indlandsis hold 2013 melder klar

I weekenden den 12.-13. jan, holdt vi formøde 2, som er sidste samling og test tur, før vi mødes på Grønland til selve krydsningen af indlandsisen.

Vi mødtes på Fyn i en lille skov, i et rigtig Skovhus med stråtag, osv. For at lægge stemningen var der kommet sne, mere idyllisk kunne det ikke blive.

Der mødte 7 ud af 9 deltager op. Der var lidt sygdom og arbejde der skulle passes for de andre.

Temaet for weekenden var primært test af form og lære hinanden at kende. Vi mødtes kort i huset og fik skiftet tøj, lavet saft, osv. Vi skulle ud og trække dæk i skoven.

Vi fik spændt vores to dæk på alle sammen og gik i gang. En runde i skoven tog ca. 45 min, så holdt vi pause i garagen, ved skovhuset. Her stod vores saft og vores dagsrations poser, som på isen. Chokolade, kiks, peanuts, rosiner og slik.

Næste runde var lidt anderledes og vi skiftede dæk. Så vi kunne prøve alles dæk, og sammenligne hvor tunge de forskellige dæk var.

Sådan tog vi den ene runde efter den anden, men nyt sæt dæk hver gang. Der var god tid til at gå og snakke og lære hinanden at kende lidt bedre. Vejret var perfekt, med sne, køligt, men flot vejr. En smuk skov, rådyr, harer, fasaner, osv. til at glæde øjet. Afbrudt af en gang havregrød til middagsmad, som vi også vil gøre på isen.

Efter 6,5 time og 24 km, var det slut for i dag. Sidste runde var lidt rundt på de mindre skovveje, og vi skiftedes til at trække spor i sneen, for lige at bruge de sidste kræfter.

Aften gik med at få et bad, lave mad og hygge os. Da maverne var fyldt, løb jeg den kommende Indlandsis krydsning igennem, fra afgang til hjemkomst. Vi så på udstyr, deltagerne havde taget med, hvis de havde spørgsmål til det. Så var det senge tid.

Søndag morgen kl. 7 startede med fælles morgenmad. Så var det tilbage til dæktrækket de næste 3,5 time og yderligere 13,5 km. Vi skiftede lidt retninger, rundt i skoven. Men der var også tid til en personlig samtale mellem mig og den enkelt deltager. Så jeg fik et godt overblik over den enkelt og holdet.

Vi sluttede af med en gang fælles middagsmad, før vores veje skiltes.

Jeg var super godt tilfreds. Deltagerne var i god form. Det virker som et hold der kommer godt ud af det med hinanden, trods aldersforskel, osv.

Jeg kan melde hold 2013 klar til at krydse isen. Før det ligger der en masse træning for den enkelte, et sikkerhedskursus når vi komme til Grønland og her er den sidste test, om alt er som det skal være. Så venter den fantastiske Grønlandske indlandsis også. Vi skriver undervejs, så følg med her.

Erik

, , , , , ,

Comments are closed.

Læs også med på komud.dk