Top menu

Kajak i Nordøstgrønland

Kajak i Sirius Patruljens baghave

Turen er lukket ned på ubestemt tid!

Nordøstgrønlands Nationalpark, er uberørt land for de fleste. Derfor er vi også ekstra stolte over at vi efter lang tids planlægning, endelig kan sætte den ultimative kajaktur op. En tur hvor vi flyver ind til Daneborg, Slædepatruljen Sirius hovedkvarter. Her sætter vi kajakkerne i vandet og roer syd på, igennem den fantastiske natur, vi passere mange områder hvor der er mange slags fugle, hvalrosser, sæler, moskusokser, m.v. Vi kommer til at leve i historiens vingesus fra eskimoernes mange gamle bopladser, levn fra Anden Verdenskrig, samt vi kan følge fangstmandshytterne hele vej mod Mestersvig, bl.a. med besøg på Ella Ø undervejs, hvor Lauge Kock lave undersøgelser fra og Jørn Riel, blev inspireret til sine skrøner.

En tur på omkring 400 km, hvor vi må sejle på naturens og vejrets præmisser, vi skal opleve den storslåede natur, dyreliv og hinandens selskab.

Du vil få lov til at arbejde, lave overbæring med alt vores grej, men dette er et sted kun få har været.

Derfor er vi stolte i KTC og dit eventyr, at mulighed nu er for at vise Nationalparken frem.

Lidt om turen

Denne tur er en graduering 3. Vi forbeholder os ret til at takke nej til de folk som har valgt den forkerte tur. Dette gør vi for at sikre dig en succesfuld tur uden uheld.
For at turen kan blive en succes samles vi inden afrejse til pakning, prøve tur og information samt hygge. Her har du også mulighed for at møde de andre som du skal tilbringe ca. en måned med i kajak og på gå ture.
Vi lægger meget vægt på god gruppe dynamik som betyder mere end god fysisk form.

Den tur er et unikt eventyr, man får lov til at opleve få gang i livet. Derfor stille vi også krav til forberedelse, deltagelse i formøde, pakning, m.v. Men så lover vi også dig et eventyr i verdensklasse.

Sværhedsgraden

Der er ingen grund til at undervurdere den fysiske udfordring. Den kræver meget af dig som person. Jævnlig træning og positiv indstilling skal til for at klare flere dage i kajakken.
Dit Eventyr tilbyder udarbejdelses af et fysisk forberedelses program frem imod afrejse.
Godt humør og positiv indstilling er nøgle ord. Vi skal sammen forberede os på hvad vi kan møde og indstille os på hårde dage. Det er her gruppedynamikken kommer ind i billedet. Vi får alle sammen dårlige dage, men af erfaring ved vi at alt er glemt under den varme bruser.

Der er ikke krav til bestemte kajakbeviser, men det ikke en tur for nybegynder i kajak. Det er en vurdering fra guiderne i dit eventyr, om folk er gode nok.

Udstyr

KTC / Dit Eventyr står for alt fællesudstyr, telte, primusser, sikkerheds udstyr, dobbelt foldekajakker, m.m.

Vi padler i Klipper Dobbeltkajakker, grundet transporten af udstyr, grundet sikkerheden og tempo. Vi har mange åbne kryds og naturen kan være voldsom, så dit eventyr / KTC vægter sikkerhed højt, derfor dette valg. Det er en kajakekspedition vi er på, derfor er det vigtigt vi kommer så let og hurtigt fra A-B. Det gør vi kan udnytte det god vejr bedre, derfor padler vi meget om natten, da det ofte er vindstille der. Ved at komme hurtigt frem har vi tid til det vi er der for at nyde naturen, historie og vi kan gå på opdagelse.

Til denne tur har vi mange krav til den personlige udrustning. Personlig udstyrsliste sendes ud ved tilmelding. Før turen gennemgår vi grundigt udstyret med hver enkelt deltager, så du er sikker på at du har det grej som turen kræver.

Sikkerhed

KTC / Dit Eventyr medbringer navigations udstyr, GPS, nødsender, Satellit telefon, medicintaske til større og mindre skader samt sikringsudstyr mm.
Endvidere søger vi for tilladelse til Nationalparken, samt søger for at skaffe den obligatoriske udvidet rejse forsikring som dækker afhentning ved alvorlige skade/sygdom mv.

Tur forberedelse

Vi bruger meget tid på forberedelse til turen. Vi lægger vægt på uddannelse af deltagerne og udvikling af gruppen. Som deltager skal du kunne de vigtigste færdigheder før vi kommer til Grønland, og være en aktiv del af gruppen.
Vi tilbyder et møde i Danmark hvor vi sejler en tur i kajakkerne, og snakker om tur og sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed.

Antal deltagere

Min. 3 deltagere  excl. guiden.
Max. 4 deltagere excl. guiden. (hvis 2 par vil med)

Vi lægger vægt på at lave en eksklusiv tur. Så vi alle følger de er med og er på opdagelse. Ved at være 4-5 deltager, kan vi være i selv de små hytte og spise og vi kan sove der på skift.

Klima

I slutning af juli går isen, men vi kan stadig opleve is. August er sommer måneden i Nordøstgrønland, det er her alt blomster, der er mange trækfugle. Temperaturen kan veksle rigtig meget fra minus til pæne plusgrejer, men natte frost kan nemt forekomme. Normalt er det tørvejr, men både regn og sne kan forekomme. Så være klar på lidt af hvert.

Vandet er altid koldt, derfor er tørdragt eller simitørdragt et krav.

Indkvartering

På vores rejser til og fra Grønland bor vi på hotel. Men fra vi lander til vi flyver hjem bor vi i telt.

Tur program

Dag 1-2

Vi mødes i København og rejer over Island med en overnatning undervejs.

Herefter flyves til Constable Pynt, hvor kajakker og grej venter, vi laster hurtigt flyveren og flyver videre til Daneborg (Slædepatruljen Sirius hovedkvarter).

Her får vi styr på vores grej og roer en kort tur og slår lejer.

Dag 3-4

Vi ror stille og roligt af sted, får kroppen i gang og snakker alt sikkerhed igennem igen.

Vi påregner se hvalrosser allerede de første dag.

Dag 5-24

Vi har flere forskellige ruter, som vi veksler imellem fra år til år. Alt efter vores ønsker i gruppen. Nogle af turen kræver en hård overbæring, som også er en stor oplevelse.

Fælles er vi start på Daneborg, vi besøger Sandodden for at se Hvalrosser.

Vi ror derude i gruppens tempo, vi må tilpasse vores sejlads efter tidevand, vind og vejr. Så vi kan vende døgn eller gang under turen, da det er lyst hele døgnet alligevel.

Vi besøger et utal af historiske steder, vi besøger Glavering Ø og ser rester af Resolut Hovedkarter fra Anden Verdenskrig Eskimonæs, som Tyskerne ødelage og Amerikanerne bombede. Vi se stedet hvor de sidste Eskimoer blevet set i 1833, Dødemandsbugten.

Vi besøger en masse Fangstmands hytter og eskimo boplaser, som har en herlig historie som vi snakker om undervejs.

Vi søger for at få tid til at gå en tur, se på dyr, men vi kommer også til at ro langt når vejret er til det.

Vi sejler efter naturen og vejrets betingelser.

Undervejs vil vi opleve natur der slår benene væk under os og et fantastisk dyreliv.

Vi påregner at slutte på Mestersvig eller Ella Ø, vi har også andre muligheder alt efter vores ruter og tid. Ved afslutningen ordner og pakker alle vores ting. Vi flyver til Constable Pynt og Island hjem

Dag 25-30

Reserve dag, til dårligt vejr, hviledage, m.v.

Dag 30-31

Vi flyver fra Constable Pynt til Island, hvor vi overnatter før vi flyver til København. Hvor takker af for denne gang.

Turen er lukket ned på ubestemt tid!

Se hvad deltager siger her

 

Læs også med på komud.dk