Top menu

Hundeslæde, Svalbard

Hundeslæde, Svalbard

Green Dog Svalbard AS er en familiebedrift som ligger i Bolterdalen, udenfor Longyearbyen.

Familien består af børnene Storm og Freja og deres forældre Karina og Martin. Vi har over 14 års erfaring fra Svalbard, Grønland, den militære Slæde Patrulje Sirius, fangst og hundeslædeturisme.

Hundene er dels Grønlandshunde, men hovedsagelig krydsninger mellem Grønlandshund og Husky. Hvert år kommer 10 til 15 hundehvalpe til verden hos Green Dog og vi viser med glæde denne nye generation af trækhunde frem til vore besøgende. Ved Bolterdalen findes 7 hundegårde med tilsammen 300 slædehunde. Green Dog alene har omtrent 120 hunde og det gode slædeføre, de vekslende dalstrøg og den høj-arktiske natur giver optimale betingelser for hundene til at udfolde sig i deres rette omgivelser.

Green Dog tilbyder ture med hunde sommer og vinter og vi designer også ture efter individuelle ønsker. Vore gæster har på alle turene mulighed for at hjælpe med håndtering af hundene, sele på og spænde for. Vore gæster får også mulighed for,under trygge forhold, selv at køre et hundespand og dermed blive godt kendt med hundene.

Det er også muligt at kombinere slædeturene med den unikke oplevelse at  besøge en is-grotte. Den stillestående luft gør at isen vokser i eventyrlige former og farver.

Green Dog arrangerer også længere og mere krævende slæderejser for de, som ønsker at blive mere kendt med Svalbards natur og kunsten at køre hundeslæde.

Sidst, men ikke mindst tilbyder vi guidede fossilture til Longyearbræen, sommer og efterår.

Mere information findes på vores webside www.greendog.no

Vi ses på 78′ nord !

P.S: ”dit eventyr” har ikke noget at gøre med Greendog. Vi henviser kun til fede turoperatører, vi synes der laver fede produkter/ture/ekspeditioner, vi ikke selv tilbyder.

Læs også med på komud.dk