Top menu

Kryds indlandsisen

Kryds Grønlands indlandsis

Turen er lukket ned på ubestemt tid!

Nansen krydsede i 1888 Grønlands indlandsis på ski som den første nogensinde. Siden er mange fulgt efter men stadig er det kun de få som nogensinde får muligheden for at ud leve drømmen.
De næsten 600 km lange kilometre over polar vidderne, fra Sønderstrømfjord i vest til Isortoq i øst, Kulde og blæst, en hård opstigning til toppen af isen, kun hvide horisonter, og en masse dårlig mad og mange store vabler er hvad du kan forvente.
Det bliver ikke bare fest hele tiden, vi bliver trætte og til tider kan turen forekomme uendelig.
Krydsningen af indlandsisen med ski og pulk er den mest krævende tur som KTC / Dit Eventyr har på programmet i 2012. Forbered dig godt, så lover vi et eventyr udover det sædvanlige.

Lidt om turen:

Denne tur er en absolut graduering 4. Vi forbeholder os ret til at takke nej til de folk som har valgt den forkerte tur. Dette gør vi for at sikre dig en succesfuld tur uden uheld.

For at turen kan blive en succes samles vi inden afrejse til pakning og information samt hygge. Her har du også mulighed for at møde de andre som du skal tilbringe ca. 30 dage på isen med.
Vi lægger meget vægt på god gruppe dynamik som betyder mere end god fysisk form.
Ligeledes mødes tur deltagerne samt deres familier og venner til hygge og billede aften efter turen.
Turen over indlandsisen er mere et projekt end en tur; den kræver god forberedelse og aktiv deltagelse i forberedelserne før afrejse. Men er du villig til udfordringen lover vi dig eventyr i verdensklasse.

Sværhedsgraden:

Der er ingen grund til at undervurdere den fysiske udfordring. Den kræver meget af dig som person. Jævnlig træning og positiv indstilling skal til for at klare flere dage på ski med pulk.
Dit Eventyr tilbyder udarbejdelses af et fysisk forberedelses program frem imod afrejse.
Godt humør og positiv indstilling er nøgle ordne. Vi skal sammen forberede os på hvad vi kan møde og indstille os på hårde dage. Det er her gruppedynamikken kommer ind i billedet. Vi får alle sammen dårlige dage, men af erfaring ved vi at alt er glemt under den varme bruser.

Udstyr:

KTC / Dit Eventyr står for alt fællesudstyr, telte, pulke, primuser, sikkerheds udstyr, m.m. Til denne tur har vi mange krav til den personlige udrustning. Personlig udstyrsliste sendes ud ved tilmelding. Før turen gennemgår vi grundigt udstyret med hver enkelt deltager, så du er sikker på at du har det grej som turen kræver.

Sikkerhed:

KTC / Dit Eventyr medbringer navigations udstyr, GPS, nød pejle sender, Satellit telefon, medicintaske til større og mindre skader samt sikringsudstyr mm.
Endvidere søger vi for tilladelse til at krydse isen, samt søger for at skaffe den obligatoriske udvidet rejse forsikring som dækker afhentning ved alvorlige skade/sygdom mv. på indlandsisen.

Tur forberedelse:

Vi bruger meget tid på forberedelse til turen. Vi lægger vægt på uddannelse af deltagerne og udvikling af gruppen. Som deltager skal du kunne de vigtigste færdigheder før vi kommer til Grønland, og være en aktiv del af gruppen.
Vi tilbyder 2 møder i Danmark og en træningstur på Grønland før turen, hvor vi træner skifærdigheder, lejerrutiner, sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed.

Antal deltagere:

Min. 5 deltagere  excl. guiden.
Max. 8 deltagere excl. guiden.

Klima:

April er normalt kold, varmere bliver det dog i maj og juni. Der kan dog forekomme mange skyer, mildt vejr og nedbør, dog mest hvis turen går vest/øst. Om dagen hvis solen er fremme varmer den en del med det er stadig koldt.
Nat temperaturen bliver omkring – 25. På de helt klare nætter dog ned til – 30.
Det bliver varmere sidst på turen.

Tid:

Danmark – 4 timer. Er klokken 12 i Danmark er den 8 i Sønderstrøm fjord.

Indkvartering:

I Sønderstrømfjord bor vi ved KTC som har et Vandrehjemmet i Kangerlussuaq og er vores turoperatør.

På øst siden bor vi i Tasiilaq ofte på Hotel Nansen. I Isotoq bor vi i fælleshuset som er de lokales forsamlingshus.

Tur program fra dag til dag.

Dag 1-5 (8). Kangerlussuaq. Pakning og klargøring

Vi mødes i Kangerlussuaq, nogle er sikkert kommet et par dage tidligere men denne dagen samles vi i KTC for første gang. Alt udstyr skal kontrolleres og evt. mistet grej skal efterlyses og fremskaffes.

Vil du komme et par dage før møde datoen, kan du bestille ekstra overnatning på KTC hvis du ønsker det

Vi starter med en briefing, så pakker vi det hele med mad, udstyr og hvad der skal med. Ind imellem står den på fysik test, ski lektioner, lejerrutiner, sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed. Så vi alle ved hvad der skal ske i alle situationer, vi får prøvet skiene og vores grej, samt lære hinanden at kende. Det er altid festligt.

Udgangspunkte er KTC, hvor vi laver noget god mad og hygger.


Dag (6)-9. Første dag på ekspeditionen .

Vi fragtes, når vi er klar om er er dag 6 eller 8 er lige meget. Vi køres ind til punkt 666 med bil. Punktet ligger ved indlandsisen hvor vores tur starter. Vi følger en sikker og velafprøvet rute op på isen for at undgå de værste sprækker.
Denne dag bliver hård da vi skal vende os til pulken og skiene samtidig med at det går opad i bræ faldet.
Forsinkelser kan godt forekomme pga. dårligt vejr.

Dag 9-13

Vi bruger nogle dage på opstigningen til 1000-1500 meter og skiføre. Nu er vi på tur og de hvide vidder og Tasiilaq venter forude. Vi starter stille og roligt ud for at undgå skader. En godt start er halvdelen af turen.

Dag 13-24

Vi bevæger os videre indover isen og op mod toppen af bræen på ca. 2500 m.o.h. Undervejes tilstræber vi at besøge den gamle radarstation DYE2.
Stigningen er ujævn den kan enkelte gange virke flad og andre gange mere stejl. Roen begynder at sænke sig over gruppen og den arktiske feber har ramt os.

Vi når toppen af indlandsisen omkring dag 20-24 alt efter vejret. Nu er det kun ned af bakke.

Her under rammes vi også normalt af en til flere storme, hvor vi må ligge over.


Dag 24-30

Pulkene bliver lettere dag for dag. Dagsmarcherne bliver længere og vi nærmer os Øst kysten.
Som de første tegne på land rejser Nunatakkerne sig i det fjerne og vi får atter følelsen af ikke at være alene i verden.

Dag 30-35.

Alt efter forholdene på isen bliver disse dage enten lange eller som en leg. Vi skal igennem bræ-faldet som på det tidspunkt af året ikke skulle volde os de største problemer, og går det sidste stykke ind til bygden Isortoq på hav isen.

Dag 35-41

Fra Isotoq flyver vi til Tasiilaq, her slutter turen. Her fra kan du rejse hjem via Kulsuk, over Island eller Nuuk, osv, til Danmark.

Når vi er i Isotoq hjælpes vi ad med at rengøre alt udstyr og får det sendt tilbage til Kangerlussuaq, klar til næste tur. Her afslutter vi officielt turen og der er tid til at opleve en Bygde, fanger, m.v. Evt. en tur med hundeslæde, eller hvad folk har lyst og tid til.

Kommende Ekspeditioner

Turen er lukket ned på ubestemt tid!

Se hvad deltagerne siger her

 

 

Læs også med på komud.dk