Top menu

[3 Gode Råd] Hvis du skal ud og rejse

 

Vi har samlet 3 gode råd til hvordan, vi mener du får mest ud af turen, hvis du skal rejse med os eller et andet selvskab, der laver speciel guide ture.

Gode råd hvis du skal rejse med et guidefirma 1 af 3:

“Læs dagbøger, m.v.”

Når jeg har kontakt med kommende kunder, er det første jeg altid råder folk til at sætte sig godt ind i materielt på vores hjemmesiden, under “Ekspeditionen”, “Dagbøger”, “Deltagerne siger”, osv.
Ved at læse materialet og især dagbøger, får du hurtigt et godt indblik I, hvordan det pågældende firma laver sine rejser, rutiner, holdning og værdier. På dem måde sikre du dig, at du ved hvad du melder dig til, samt om du deler de værdier og den måde det på gælden selvskab gør tingende på.

Hvis der er noget om hvad deltagerne siger, hjælper det også. Hvis du forsat er i tvivl, kan du forholdsvis let opspor tidligere deltager på Facebook, osv. hvis du vil vide mere.

Sæt dig godt ind i priserne, hvad er med og hvad er ikke. Så er det lettere at sammenligne med andre og spørge ind til det forskellige ved kontakt til firmaet.

Når jeg taler med mulig kunder, er det min fornemste pligt at “skramme” folk væk. Ved at fortælle hudløst ærligt om hvad det kræver, af indsats og hvad det koster. Hvis jeg får folk med på ekspeditioner der ikke er forberedt og mentalt indstillet, må jeg stoppe dem før turen, eller i værste fald får de en hård tur og et nederlag.
Derfor er vi super stolte over at vi altid har haft alle folk med hjem og altid har fuldført de tur vi er taget af sted på. Det er vigtigt for os.

Så det vigtigst for os er at sikre os at folk er sat ind i de turen vi udbyder, samt er forberedt på det. Så det netop bliver deres livs eventyr. Det er også meget “lettere” for mig / os som guide.

Gode råd hvis du skal rejse med et guidefirma 2 af 3:

“Tag kontakt i god tid”

Hvis du er interesseret i en tur / ekspedition, så tag kontakt i god tid, selv om du ikke er afklaret. På den måde kan du få en god kontakt og få afklaret evt. tanker hurtigt.
Hvis du så beslutter at skal med på en tur, så har du god tid til at forberede dig. Vi hjælper gerne med gode råd til hvad du kan læse og især hvad du med fordel kan træne.

Ved at komme i gang med træningen, så er du meget bedre forberedt og vil få en meget bedre tur, med overskud til at nyde meget mere.

Vi gør en meget ud af at lægge vores deadline for ture, så tidligt, at enhver stort set kan nå at træne sig op til forløbet, ellers siger vi nej tak til vedkommende, eller forslå at tag en tur året efter.
Det er derfor at vores Indlandsis Krydsning har sidste tilmelding næste 7 måneder før, så der kan være et god trænings forløb op til.

Så uanset hvor du skal hen, prøv at tag beslutningen tidligt. Så du målrette kan forberede dig, ved at læse og blive klogere på det sted du skal hen. Samt det vigtigst du kan forberede dig mentalt og psykisk på turen.

Gode råd hvis du skal rejse med et guidefirma 3 af 3:

“Gammelt tøj er ofte fint”

Mange folk er meget i tvivl om de skal med på en tur, fordi hvor meget koster det i nyt tøj og udrustning. Det kommer selvfølgelig an på hvor meget du har lavet før og om du skal have ski og andet dyrt udstyr.

Men den klar line jeg ser, er at folk køber og tror, de skal købe alt for meget nyt tøj. Mit mål på “Vinter grundkursus” er folk stort set ikke købe noget nyt. Handsker og andet kan være nødvendigt.
Men en god gamle jakke, er lige så god som den nye high-teck jakke i de rigtige farver. Når det gælder varme, er det gode gamle lag på lag princip, stadig det gældende. Om man er til uld eller kunst stof er et temperament spørgsmål, men de fleste har flere sæt langt undertøj, huer, handsker, løbeoverdele, osv. så du hurtigt kan sætte en god løsning sammen.

Det fede ved det, ude over at spare nogle penge og få slidt sit udstyr op over tid. At du får en erfaring mere på turen, hvad du synes virker og ikke virker, så når du skal have en ny jakke, eller noget andet. Har du endnu mere erfaring til at træffe det rigtige valg ud fra.

Så igen klap hesten, før du fare ud og køber ind. Få udstyr og pakkelister fra det firma du skal rejse med, se det hele igennem og skriv evt. spørgsmål ned og tag fat i dit rejsefirma og spørg ind til det forskellige, før du købe. Selv om det er rat og fedt med den nye jakke, med de fede lommer og de flotte farver.

Mvh

Erik

, , ,

Comments are closed.

Læs også med på komud.dk